Finance

Ziekenhuisgroep Twente presenteert herstelplan

Een herstelplan moet het voortbestaan van Ziekenhuisgroep Twente in Hengelo en Almelo veiligstellen. De raad van bestuur heeft het plan ingeleverd bij banken en zorgverzekeraars. Op 31 oktober presenteert de raad de hoofdlijnen van het programma aan de 3.400 medewerkers, zo meldt dagblad Tubantia.

De Telegraaf beweerde vrijdag nog dat het ziekenhuis 'op omvallen' stond omdat er ondanks eisen van banken nog steeds geen herstelplan zou zijn.  De ziekenhuisgroep reageerde vrijwel direct met een bericht op de eigen website waarin 'feitelijke onjuistheden' uit de krant worden weersproken.

In juni van dit jaar maakte het ZGT bekend dat er tussen de 10 en 15 miljoen moet worden bezuinigd. Gedwongen ontslagen worden daarbij niet uitgesloten. De problemen zouden zijn ontstaan door de instroom van meer 'complexe ouderen', oplopende kosten voor medicijnen en meer uitgaven aan diagnostiek, aldus Tubantia.

Een mogelijke oplossing van de problemen zou het sluiten van de spoedeisende hulp in Hengelo zijn. Het gemeentebestuur is daar echter fel tegen. Hengelo vindt dat het dan onevenredig wordt getroffen door de bezuinigingen.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top