ACTUEEL

Inspectie beëindigt aanwijzing zorginstelling Aafje

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor de Rotterdamse thuiszorginstelling Aafje beëindigd. Aafje heeft voldoende maatregelen genomen om de zorg te verbeteren, meldt de inspectie maandag.

De instelling werd eerder dit jaar nog op de vingers getikt door de inspectie omdat er verschillende tekortkomingen waren vastgesteld. Onder meer de cliëntdossiers waren niet allemaal in orde.

De aanwijzing gold voor alle verpleeghuizen van Aafje en alle locaties van Aafje waar mensen zorg krijgen, maar zelfstandig wonen. Het ging hierbij niet om de locaties met geriatrische revalidatiezorg en de thuiszorg van Aafje.

Tijdens bezoeken aan verschillende locaties van Aafje stelde de inspectie vast dat de zorgaanbieder de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd. Cliënten beschikken over een actueel en compleet zorgdossier. Ook wordt er door het management  in voldoende mate gestuurd op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. "Aafje heeft hard gewerkt om de zorg te verbeteren en om de kwaliteit hiervan ook zelf goed te kunnen volgen" aldus de inspectie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top