Tech

MedAngel wint Startup Innovation Challenge

MedAngel is als winnaar uit de tweede Startup Innovation Challenge gekomen. De draagbare sensor met bijbehorende app monitort de tempratuur van medicijnen die tempratuurgevoelig zijn. De jury was met name gecharmeerd van de eenvoud van de oplossing, de grote vraag die deze beantwoordde en de internationale potentie van de startup.

De Startup Innovation Challenge is een initiatief van VvAA, Deloitte, en Rockstart. Deze tweede editie van de wedstrijd had medicatie als thema. De finale vond op 17 oktober plaats in Nijmegen in aanwezigheid van een internationale jury.

Behalve winnaar MedAngel, streden ook MedApp, Patient Journey App, Parkinson Smartwatch en  MedicineMen streden om de prijs, een volledig verzorgde reis naar San Diego waar het zorginnovatiecongres Exponential Medicine plaatsvindt inclusief een plek op het Innovation Lab in de stand van Deloitte.

Golden ticket

Rockstart reikte een extra prijs uit aan Patient Journey App, een app waarmee een zorginstelling haar patiënten en naasten op een efficiënte wijze voorlicht over de behandeling. Deze startup kreeg een golden ticket voor de top 50 van het Rockstart Digital Health Accelerator programma.

Vorig jaar ging de prijs naar Happitech, een app om boezemfibrilleren te meten op de smartphone door een vinger op de camera van de telefoon te leggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top