ACTUEEL

‘Hoe kan ziekenhuis opkomen voor personeel bij geweld'

Het CDA wil van de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) horen hoe zij denken dat werkgevers als bijvoorbeeld ziekenhuizen ‘pal kunnen staan’ voor hun personeel als dat te maken krijgt met geweld.

Doodsbedreiging arts en verpleegkundigen

De Tweede Kamerfractie reageert op een incident in het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud waarbij twee jongeren op de eerstehulpafdeling onder andere een arts en een verpleegkundige bedreigden.

Aangifte bij bedreiging

De CDA'ers vragen de twee bewindslieden of het klopt dat ziekenhuispersoneel niet anoniem aangifte kan doen. Ook willen ze weten of werkgevers namens een bedreigde werknemer aangifte kunnen doen.

Aangifte onder naam ziekenhuis

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen bepleitte eerder deze week dat artsen en verpleegkundigen aangiften zouden moeten kunnen doen onder naam van het ziekenhuis. De beroepsvereniging wil hiermee artsen en verpleegkundigen beschermen. Als ze hun eigen gegevens in de aangifte laten opnemen, is bijvoorbeeld hun adres gemakkelijk te achterhalen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

familie

24 januari 2010

Het CDA roept weer wat en journalisten schrijven al die onzin op.

Het is weer verkiezingstijd!

Bedreigingen komen in tal van beroepsgroepen voor: denk aan politie, winkelpersoneel, deurwaarders...Waarom adviseert het CDA niet om aangifte tegen Balkenende te doen omdat hij hele Nederland voor de gek hield over de Irak kwestie?

Top