ACTUEEL

Homepathie-sceptici nemen overdosis als protest

Meer dan driehonderd mensen die uitgesproken sceptisch staan tegenover homeopathie, tonen 30 januari in Londen hun grieven jegens de alternatieve geneeswijze door een 'overdosis' homeopathische pilletjes te slikken. Ze willen daarmee aantonen dat die pillen helemaal niets uitrichten. De Britse krant The Independent meldde dit vrijdag onder de kop: 'Homepathie-sceptici beramen massale overdosis'.

Actie tegen verkoop homeopathische middelen

Alle driehonderd actievoerders zullen een heel potje vol homeopathische pillen innemen in een actie tegen de verkoop van deze middelen door de grote Britse drogisterijketen Boots. Ze eisen dat Boots en andere drogisten en apothekers geen spullen meer verkopen waarvan niet vaststaat dat ze ergens toe dienen.

Homeopathie

Homeopathie is een alternatieve behandeling die grofweg stoelt op extreme verdunningen van stoffen die dezelfde symptomen als die van de te bestrijden ziekte zouden oproepen. De behandelingswijze is gebaseerd op ideeën van de Duitse scheikundige Samuel Hahnemann (1755-1843). Deze zijn door de medische wetenschap verworpen. De reeks verdunningen zou ieder middel onwerkzaam maken.

'Complementaire geneesmiddelen'

De term homeopathie wordt ook gebruikt voor plantaardige geneesmiddelen die niets met de leer van Hahnemann te maken hebben. De firma Boots noemt homeopathische middelen net als veel gebruikers “complementaire geneesmiddelen”. De Britse koningin en voetbalster David Beckham zouden tot de zeker 470.000 Engelsen behoren, die elk jaar homeopathische middelen innemen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Meijer

25 januari 2010

Wonderlijk dat echte wetenschap dat niet vindt.Homeopathie helpt bij diarree biggen

22 jan 2010 18:06

Homeopathische middelen kunnen problemen met diarree bij pasgeboren biggen

voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek door Wageningen Universiteit.

De onderzoekers onderzochten de mogelijkheden voor homeopathie als alternatief voor

antibiotica. Op een gangbaar bedrijf zijn 52 zeugen in de laatste maand van de dracht twee

maal per week behandeld met het homeopathische middel Coli 30K of een placebo.

De biggen uit zeugen die met Coli 30K behandeld werden bleken significant minder diarree

te hebben dan biggen uit de placebogroep. Daarnaast was de diarree minder ernstig, van

kortere duur en waren er minder onderlinge besmettingen. Het middel werkte het beste bij

de biggen van eersteworpszeugen.

BRON: AGRARISCH DAGBLAD AUTEUR: MARGJE DE GRAAFF

Top