ACTUEEL

Franciscus en kaakchirurgen naar rechter na vertrouwensbreuk

Twee kaakchirurgen en het Franciscus Gasthuis & Vlietland staan volgende week in een kort geding tegenover elkaar. De zaak gaat over een vertrouwensbreuk die het ziekenhuis er toe noopte de samenwerking met de chirurgen tot nader order stop te zetten. Dat meldt het AD.

De precieze inzet van het kort geding dat dinsdag plaatsvindt is niet bekendgemaakt. Het AD vermoedt dat de twee kaakchirurgen zullen eisen weer aan het werk te mogen in de vestigingen in Rotterdam en Schiedam.

De vertrouwensbreuk ontstond gedurende een onderzoek naar mogelijke fraude door een andere kaakchirurg in het ziekenhuis, waarmee de twee chirurgen samen een maatschap vormen. Tijdens dit onderzoek zouden de verhoudingen tussen de kaakchirurgen en het ziekenhuis dusdanig verstoord zijn geraakt, dat de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland besloot de samenwerking met de drie kaakchirurgen te staken.

Sluiting

Het ziekenhuis heeft ondertussen drie waarnemende kaakchirurgen ingeschakeld. Volgende week komen hier nog twee waarnemers bij. Samen kunnen ze alle behandelingen uitvoeren, waardoor de gedeeltelijke sluiting van de afdeling kaakchirurgie voorbij is, aldus het AD.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top