ACTUEEL

Utrechtse zorgaanbieders werken samen in GezondheidsLab

Vijf Utrechtse zorgaanbieders starten het GezondheidsLab, waarin huisartsen, laboranten, medisch specialisten en andere zorgprofessionals samenwerken in de zorg voor de patiënt. Door samen te werken hopen zij onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dubbele diagnostiek te voorkomen. De eerste vestiging, in Utrecht Zuidwest, opent medio januari 2018 haar deuren.

Het GezondheidsLab is een initiatief van Huisartsen Utrecht Stad (HUS), diagnostisch centrum Saltro, het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht. 

Wijkbewoners kunnen op verwijzing van hun huisarts voor alle vormen van medisch onderzoek terecht in de vestiging in hun buurt, aldus de initiatiefnemers. "De resultaten van de medische onderzoeken die binnen een GezondheidsLab worden uitgevoerd, zijn doorgaans binnen 24 uur bekend en voorzien van uitleg en advies van de medisch specialist. Huisartsen kunnen desgewenst direct contact opnemen met laboranten en specialisten voor aanvullend overleg. Zo kan voor de patiënt in een kort tijdsbestek een optimaal zorgadvies worden geformuleerd. Doordat huisartsen en specialisten nauw samenwerken, worden onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dubbele diagnostiek zoveel mogelijk voorkomen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top