ACTUEEL

Delfzicht hoeft naam spermadonor niet te onthullen

Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl hoeft een blank lesbisch stel geen gegevens te verstrekken, die hen zouden kunnen helpen in de zoektocht naar de biologische vader van hun donkergekleurde zoontje. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag bepaald.

Blunder met donorzaad

Het Delfzicht Ziekenhuis had het zaad van de door het lesbische stel voorgedragen blanke zaaddonor verwisseld met het zaad van een onbekende donor. Bij de geboorte werd duidelijk dat het kind door zijn donkere huidskleur en donkere krullen niet het zoontje kon zijn van de door het lesbische stel voorgedragen zaaddonor.

Biologische vader

Het jongetje werd zeven jaar geleden geboren na kunstmatige inseminatie in het Delfzicht Ziekenhuis. De moeders eisten in een kort geding dat het ziekenhuis hen aan de gegevens helpt die naar de biologische vader kunnen leiden. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

25 januari 2010

Wat ik me nog steeds afvraag (en nergens heb gelezen): heeft het ziekenhuis die 'zwarte donor' uberhaupt op de hoogte gesteld en hem gevraagd of hij het erg zou vinden als zij zijn gegevens door zouden geven?Dat lijkt mij toch het minste wat je kunt doen en ik zou niet weten wiens privacy daarmee wordt geschonden.

spermadonor

19 juli 2012

Tegenwoordig is het gelukkig een stuk beter geregeld & komen fouten zoals dit niet meer voor...

Top