ACTUEEL

Bewoner Emergis-locatie overlijdt na steekpartij

In Middelburg is op zaterdagavond 28 oktober een man om het leven gekomen bij een steekpartij, zo meldt de politie Zeeland. De woning waar het incident plaatsvond is een locatie voor beschermd wonen van ggz-instelling Emergis.

Een vrouw is aangehouden. Het slachtoffer en de verdachte waren beiden bewoner van de beschermdwonenlocatie. De politie kreeg iets na 21.00 uur een melding over een steekpartij. De brandweer kwam met een reddingsvoertuig waarmee het slachtoffer via het raam naar buiten gehaald kon worden, maar bij aankomst bleek de man al te zijn overleden. Over de toedracht en de achtergrond van de steekpartij wil de politie niets kwijt.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een steekpartij is in een beschermdwonenlocatie van Emergis. Begin augustus raakte een man zwaargewond toen hij in Oostburg werd neergestoken door een medebewoner. Volgens Paul de Schipper van de raad van bestuur van Emergis was er toen een ruzie na het gebruik van alcohol en drugs. Bij de steekpartij van gisteravond was op zaterdag was hiervan van geen sprake. "We hebben nooit spanningen gemerkt tussen de dader en het slachtoffer", aldus De Schipper tegenover de NOS. "Je hoopt eigenlijk dat de politie nog iets ontdekt, waardoor duidelijk wordt wat de toedracht is geweest." Intern onderzoek

Emergis gaat nu intern onderzoek doen. "Daarbij wordt ons eigen handelen bekeken, de behandeling van de patiënten, de begeleiding en de beveiliging in de instelling", aldus De Schipper. Ook lopen er nog twee onderzoeken van de politie en van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Emergis zegt tegen Omroep Zeeland dat deze aanbevelingen worden overgenomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top