ACTUEEL

Quress stopt omstreden kankerbehandeling

De Leidse kliniek Quress stopt voorlopig de behandeling van kanker- en artrosepatiënten met de zogeheten Cytotron, schrijft het Leidsch Dagblad. Er is veel kritiek op dat bestralingsapparaat.

Aandelen Curess

Quress gaat aandelen uitgeven om het verlies aan inkomsten te compenseren. De kliniek zegt een overeenkomst te hebben met 'een vooraanstaande universitaire onderzoeksinstelling' voor een gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de vorming van nieuw kraakbeen onder invloed van het apparaat.

Kritiek

SP-Kamerlid Henk van Gerven pleitte een week geleden voor onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar de praktijken van Quress moet onderzoeken, omdat geen enkele wetenschappelijk bewijs bestaat dat de therapie werkt. Ook enkele artsen van het Nederlands Kanker Instituut zouden de behandeling van Quress hebben bestempeld als ‘ongewenste speculatie’ en ‘gevaarlijke kwakzalverij’, aldus Van Gerven.

'Misbruik terminale patiënten'

Het Kamerlid vindt dat Quress misbruik maakt van de situatie van terminale patiënten. Zij betalen 15.000 euro voor behandeling waarvan de werking niet is aangetoond. Hij vindt het verder onaanvaardbaar dat bij Quress het oncologisch onderzoek door een oogarts en een basisarts wordt uitgevoerd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top