Tech

'Softwarebedrijf Unit4 weer in de etalage'

Softwarebedrijf Unit4 komt, ruim drie jaar nadat het van de beurs werd gehaald, mogelijk weer in de etalage. De huidige eigenaar, investeerder Advent, is bezig de mogelijkheden voor een verkoop in kaart te brengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van bronnen in de markt.

Unit4 is leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Ook veel zorgorganisaties werken met de softwareoplossingen, waaronder elektronische cliëntdossiers, van het bedrijf.

Veiling

Advent zou een adviseur in de arm hebben genomen om te helpen bij een veiling van Unit4, die mogelijk al vroeg in 2018 kan worden afgerond. Daarbij wordt gerekend op een opbrengst van zo'n 2 miljard euro. De Amerikaanse investeerder betaalde in 2014 bijna 1,2 miljard euro voor de producent van bedrijfssoftware.

In het jaar voor de overname door Advent was Unit4 goed voor een omzet van bijna een half miljard euro en had het bedrijf wereldwijd ruim 4000 mensen in dienst. Sindsdien is de omzet verder gegroeid, mede dankzij een toegenomen verkoop van softwareabonnementen die structureel inkomsten genereren. (ANP)

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo'n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo's van innovaties. Kijk hier voor het volledige programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top