HRM

Tzorg neemt Altijd Zorg Aanwezig over

Tzorg neemt per 1 januari 2018 alle activiteiten van thuiszorgorganisatie Altijd Zorg Aanwezig (AZA) over. Hierover hebben de partijen overeenstemming bereikt, maakten zij dinsdag bekend.

AZA levert in 25 gemeenten in Noord-Holland huishoudelijke hulp en individuele begeleiding. Na de overname treden de meer dan 750 medewerkers van AZA in dienst bij Tzorg. Zo’n 3.800 cliënten van ASA behouden hun hierdoor hun vaste medewerkers.

Jos Struik, directeur van AZA: "Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de zorg en de verwachting is dat dit ook in de komende jaren zo zal blijven. Dat levert kansen op maar brengt ook risico’s met zich mee. Als directie van AZA kijken we continu hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze medewerkers zekerheid hebben van werk en cliënten kunnen vertrouwen op goede zorg. Na lang wikken en wegen hebben we besloten dat het voor de lange termijn het beste is voor alle betrokkenen om AZA over te dragen aan een organisatie die alle mogelijkheden heeft om die kansen en risico’s met vertrouwen aan te pakken."

Strategisch

Tzorg ziet de overname als een strategische uitbreiding van haar activiteiten. Volgens de organisatie heeft AZA regionaal een sterke positie verworven in de zwaardere huishoudelijke hulp en bij de individuele begeleiding. 

AZA en Tzorg zijn met de betrokken gemeenten in gesprek over de contractuele overgang en de voorwaarden die daarmee verbonden zijn. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top