Vastgoed

Radboudumc geeft startsein voor nieuwbouw

Het Radboudumc gaat starten met de aanbesteding van het nieuwe hoofdgebouw. Dit is onderdeel van een groter plan voor een nieuwe campus, waarin zorg, onderwijs en onderzoek met elkaar verbonden zijn.

Het plan wordt in delen uitgevoerd. Verwacht wordt dat de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw van aanbesteding tot ingebruikname ongeveer 3,5 jaar in beslag gaat nemen.

Het nieuwe hoofdgebouw zal een groot aantal gebouwen vervangen. Gebouwen aan de oost- en westzijde  van het ziekenhuis (zoals Oogheelkunde, KNO en de verpleegafdeling van Neurologie) worden gesloopt. Afdelingen als Interne Geneeskunde, Medische Oncologie, Hematologie, Geriatrie en Neurologie krijgen in de nieuwbouw ook hun plek. Het plan leidt tot een drastische herordening van de campus en een aanzienlijke reductie van het vloeroppervlak met 15 procent.

Het gebouw krijgt in totaal elf verdiepingen met klinieken, poliklinieken, de nieuwe hoofdingang en retailvoorzieningen.  Bij het ontwerp staat duurzaamheid voorop, stelt het Radboudumc. De ambitie is om de classificatie BREEAM Excellent te behalen. Daarom is onder andere veel aandacht besteed aan energiezuinigheid van de nieuwbouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top