Tech

Duits-Nederlands project stimuleert zelfredzaamheid ouderen

Bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland gaan samenwerken aan innovaties rondom de zelfredzaamheid van ouderen. Het project Vital Regions gaat op 7 november officieel van start en ontvangt subsidie van Interreg VA Deutschland-Nederland, dat in grensoverschrijdende samenwerkingen investeert.

De regio’s hebben te kampen met ontgroening en vergrijzing. Ook is er sprake van een afname in het voorzieningenniveau en personeelsgebrek in de gezondheidszorg. Dit zorgt ervoor dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid van ouderen.

Mkb-ondernemingen in de regio's gaan de komende tijd aan de slag met het ontwikkelen van innovatieve concepten die de zelfregie bij oudere inwoners moeten vergroten. Zij krijgen daarbij ondersteuning van Duitse en Nederlandse hogescholen, waaronder NHL Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Hochschule Osnabrück en Jade Hochschule in Oldenburg. Daarnaast zullen diverse organisaties op het gebied van gaming, zorg, engineering en informatica de innovaties testen en evalueren. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top