ACTUEEL

FNV dreigt met rechtszaak om keukentafelgesprekken

FNV Zorg & Welzijn stapt naar de rechter als de gemeente Groningen niet binnen twee weken 140 verslagen van keukentafelgesprekken uit 2015 vrijgeeft. Ook dreigt de vakbond met een dwangsom die kan oplopen tot 1.260 euro per cliënt.

De vakbond vermoedt dat de gemeente in 2015 de zorg van 2.500 cliënten terugschroefde naar 2,5 uur zonder dat de zorgbehoefte in een rechtstreeks gesprek werd vastgesteld. Volgens de gemeente zijn deze gesprekken wel gevoerd en zitten de verslagen ervan in de dossiers van de betreffende cliënten. Deze verslagen zijn door FNV opgevraagd, maar de gemeente heeft aan dit verzoek nog geen gehoor gegeven.

Gerdien van FNV Zorgactiepunt Groningen: "We spreken regelmatig cliënten die nooit een verslag ter ondertekening hebben gekregen, zoals wettelijk verplicht is. We willen duidelijkheid over hoe ze tot de nieuw beschikbare uren onder de Wmo zijn gekomen. En als de verslagen er gewoon niet zijn, wordt het tijd dat de gemeente dat toegeeft."

Een woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Ton Schroor laat aan Binnenlands Bestuur  weten de verslagen vanuit het oogpunt van de privacy van de betrokkenen niet te verstrekken, zolang daar geen uitdrukkelijke machtiging van alle 140 personen aan ten grondslag ligt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top