Tech

Draagbare koelkast biedt uitkomst voor miljoenen medicijngebruikers

Draagbare koelkast biedt uitkomst voor miljoenen medicijngebruikers

Miljoenen patiënten zijn afhankelijk van medicijnen die gekoeld bewaard moeten worden. Een draagbare koelkast en bijbehorende mobiele app moeten hun leven makkelijker maken en tegelijkertijd miljarden aan medische kosten helpen besparen. Ondernemer Uwe Diegel presenteert Life in a Box op de eHealth Convention.

Met Life in a Box krijgt de gebruiker via bluetooth te zien of de temperatuur in orde is en krijgt hij wanneer nodig een melding. Bovendien houdt de app bij of de medicatie goed wordt gebruikt.

Het product van Uwe Diegel is geboren uit een samenwerking met zijn broer, toen deze plotseling niet meer over zijn gekoelde medicijnen kon beschikken. Diegel begon onlangs de crowdfundingcampagne om het optuigen van een distributieketen te helpen financieren. Tijdens de eHealth Convention vertelt hij over connected design hardware en het najagen van wereldveranderende ideeën.

---

Wat zijn nieuwe, inspirerende en bewezen toepassingen van (digitale) zorgtechnologie, die de aanjagers zijn voor verhogen van kwaliteit van zorg en zorgefficiency (kostenbeheersing)? e-Health Convention is innovation in cure, care & technology. Een interactieve congresdag met in totaal zo'n 25 sessies van interviews, presentaties, debatten en een info-lounge met live demo's van innovaties. Kijk hier voor het volledige programma.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ingeborg Hoenders

9 november 2017

Ik ben zeer geïnteresseerd in deze draagbare koelkast. Waar kan ik meer informatie vinden over dit apparaat en wat gaat dit apparaat kosten?

Top