Vastgoed

Ikazia opent Wond Expertise Centrum

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft een Wond Expertise Centrum (WEC) geopend. Dit centrum is speciaal bedoeld voor patiënten met complexe wonden, die niet op de normale manier genezen.

Patiënten met alle soorten wonden kunnen in het WEC terecht. Het gaat onder meer om chirurgische wonden, voetwonden door suikerziekte, oncologische wonden en wonden door een val. 

In het centrum werken verschillende specialisten uit het Ikazia samen. Het behandelteam bestaat uit een vaatchirurg, dermatoloog, verpleegkundig specialist, wondverpleegkundige, plastisch chirurg, internist, revalidatiearts, diabetesverpleegkundige, podotherapeut en gipsverbandmeester. Afhankelijk van de oorzaak van de wond of factoren die invloed hebben op genezing, ziet een patiënt één of meerdere specialisten.

Deze multidisciplinaire aanpak vergroot de kans op wondgenezing vergroot, aldus het ziekenhuis. Chirurg Anne-Marie van Well: "Door vanuit verschillende invalshoeken een optimaal behandelplan op te stellen én adviezen te geven ter voorkoming van nieuwe wonden, hopen we de kwaliteit van leven van patiënten met chronische wonden aanzienlijk te vergroten".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top