ACTUEEL

Gebroken diensten irriteren verzorgend personeel

Ruim tachtig procent van de verzorgenden ergert zich aan gebroken diensten en werkt liever aaneengesloten. Dit is de uitkomst van een poll van Tijdschrift voor Verzorgenden op tvvonline.nl.

Ergernis

Hoewel een ruime meerderheid aangeeft zich te ergeren aan gebroken diensten, geeft twaalf procent van de 446 respondenten aan het juist het fijn te vinden. Zeven procent vindt het niet erg. De vraag van de poll was: 'Erger jij je aan gebroken diensten in de zorg?'

Definitie 'gebroken dienst'

Volgens de cao voor verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (cao VVT) mogen gebroken diensten alleen in de thuiszorg voorkomen en niet in verpleeg- of verzorgingshuizen. De cao definieert een gebroken dienst als een dienst die wordt onderbroken door minimaal één uur en maximaal drie uur. Dit betekent dat als iemand ’s ochtends werkt tot bijvoorbeeld twaalf uur en vervolgens weer om vier uur ’s middags aan de slag gaat, dit niet als een gebroken dienst geldt. Veel verzorgenden zien dit echter wel als een ‘gebroken' dienst en zouden hier zelf niet voor kiezen, meldt tvvonline.nl.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

28 mei 2012

ik baal van die diensten in de thuiszorg...vroeg en laat op een dag en de volgende dag weer vroeg...mag dat!????

Top