ACTUEEL

3 jaar geëist tegen 'borstendokter' Rock G.

Tegen de Haagse 'borstendokter' Rock G. is woensdag in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook eist het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland.

De 58-jarige G. staat voor het gerechtshof in Den Haag terecht voor onder meer mishandeling en verminking van meerdere patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn Citykliniek in Den Haag kwamen. In totaal hebben 121 voormalig patiënten zich sinds 2008 gemeld. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld.

Sommige voormalig patiënten ondervinden nu, bijna tien jaar later, nog altijd hinder. Ze hebben meerdere hersteloperaties achter de rug, hebben nog altijd dagelijks pijn en de klachten zijn waarschijnlijk blijvend.

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat de in Suriname geboren G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. Het Openbaar Ministerie had ook toen drie jaar cel geëist en ging tegen de vrijspraak in beroep.

Kitspuit

G. voerde zijn borstvergrotingen hij uit met een 'mamma-navigator': een experimenteel apparaat, zonder de vereiste Europese certificaten, dat vergeleken kan worden met een flinke kitspuit. De advocaat-generaal vertelde het hof dat ze een vergelijkbaar apparaat had gevonden bij de bouwmarkt.

Deskundigen oordelen hard over het werk van G., zijn gebrek aan kennis en de gebruikte technieken.

G. houdt vol dat het allemaal niet zijn schuld is, zei dat alles hem is afgenomen en dat hij nergens meer aan het werk komt. Woensdagochtend bleek echter dat G. onder een andere naam te vinden is op de website van een kliniek in België. En dat doet hij ook in Rusland, voegde hij zelf toe. Maar hij werkt niet als arts, hij geeft enkel informatie, benadrukte hij.

Voor het hoger beroep zijn drie zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak is waarschijnlijk over twee weken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top