Gastvrijheid

Kookworkshop van ZGT wint oncologie-prijs

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft woensdag de Onco Care Challenge gewonnen. Met zijn project om kookworkshops te organiseren voor slokdarmkankerpatiënten won de ziekenhuisgroep een geldbedrag om de workshops te organiseren.

De Onco Care Challenge is een initiatief van farmaceut Sanofi. De challenge is in het leven geroepen om creatieve oplossingen op het gebied van oncologisch zorg een steuntje in de rug te geven.

ZGT heeft voor speciaal voor patiënten met slokdarmkanker een kookboek samengesteld. De recepten zijn samengesteld door (ex-)patiënten en professionals. Schrijfster Frederike Krommendijk ging bij patiënten, koks en diëtisten langs om verhalen en recepten te bundelen op papier.

Het succes van het kookboek is voor ZGT de aanleiding om kookworkshops voor patiënten met slokdarmkanker te organiseren onder leiding van een professionele kok en een diëtiste. Dit om lotgenotencontact te bevorderen, zodat slokdarmkankerpatiënten tips en ervaringen met elkaar kunnen delen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Daarnaast zullen specialisten hierbij aanwezig zijn, zodat zij een antwoord kunnen geven op de medische vragen van de deelnemers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top