ACTUEEL

Directeursfunctie Embregts bij Dichterbij houdt op te bestaan

Er komt na negen jaar een einde aan de rol van Petri Embregts als directeur Behandelinnovatie en Wetenschap bij Dichterbij. De functie houdt in deze vorm per 1 januari op te bestaan.

Embregts is tevens hoogleraar aan de Tilburg University, op de bijzondere leerstoel 'Mensen met een verstandelijke beperking: Psychopathologie en behandeling'. Vanuit deze leerstoel heeft Embregts de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) geïnitieerd en opgebouwd, waar gehandicaptenzorgorganisatie Dichterbij ook bij betrokken is.

De werkplaats blijft bestaan, Embregts blijft er als hoogleraar aan verbonden en ook Dichterbij blijft er onverminderd bij betrokken. Nieuw is wel dat de leerstoel van Embregts vanaf 1 januari door alle aangesloten zorgorganisaties, 12 totaal, samen wordt bekostigd.

Een nieuwe directeur Behandelinnovatie en Wetenschap komt er niet, zo laat een woordvoeder van Dichterbij weten. Kennisontwikkeling en kennisdeling worden opgenomen binnen bestaande structuren van Dichterbij en zal  binnen het kader van het partnerschap met de AWVB worden vormgegeven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top