ACTUEEL

Reinier de Graaf start geriatrische traumatologie

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft start volgend jaar met een nieuwe afdeling: geriatrische traumatologie. Hier gaan geriaters met orthopeden, traumachirurgen en gespecialiseerde verpleegkundigen samenwerken aan betere zorg voor kwetsbare en verwarde ouderen.

De afdeling opent in februari haar deuren, zo kondigt een woordvoerder van het ziekenhuis op 10 november aan in het AD. De afdeling is bedoeld voor oudere patiënten die met meerdere aandoeningen – zowel fysiek als psychisch – worden opgenomen.

Fractuur

Meestal belanden deze in het ziekenhuis met een fractuur, maar kampen ze ook met hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. In de huidige situatie belanden ze op een reguliere verpleegafdeling die vaak niet geschikt is voor opvang van de problematiek. Ze zijn vaak in de war, gebruiken veel verschillende medicijnen en zijn al zorgafhankelijk.

Postoperatief

Een multidisciplinair team bekijkt per patiënt wat de beste aanpak is. Meteen opereren, zoals bij fracturen standaard gebeurt, is niet altijd de beste optie. Soms moet een oudere eerst in betere conditie zijn. Daarnaast is er veel aandacht voor postoperatieve zorg, en revalidatie met ondersteuning thuis of in een verpleeghuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ton Bakker

13 november 2017

Goede zaak. Benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Lijkt mij goed om dit met onderzoek te combineren

Top