ACTUEEL

Tuchtcollege wijst klacht tegen Arnhemse psychiater af

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft de klachten van een patiënte tegen een psychiater uit Arnhem afgewezen. De behandelingen waren volgens haar ontoereikend. Dat meldt De Gelderlander.

Beëindiging behandelrelatie

De psychiater heeft de patiënt twaalf jaar bijgestaan. Zij kampte met borderline-problematiek, psychotische trekken en zelfmoordneigingen. Toen de behandelrelatie in 2007 werd beëindigd, kwam de patiënte met diverse verwijten.

Grenzen bewaken

De Gelderlander meldt dat het onder meer ging om een gebeurtenis in 2005. De patiënte kreeg geen hulp toen ze op avond aanklopte bij de woning van de psychiater. Het tuchtcollege stelde de psychiater in het gelijk. Deze wilde haar grenzen bewaken, omdat in het verleden al vaker erg veel beslag op haar werd gelegd. Bovendien stond al een afspraak voor de volgende dag gepland.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top