Finance

Zorgpremie Menzis blijft gelijk, VGZ verhoogt

Zorgverzekeraar VGZ verhoogt de maandelijkse premie van de basisverzekering met 3,25 euro. Klanten betalen vanaf 1 januari 116,20 euro per maand voor het basispakket van VGZ. De premie van de basisverzekering van Menzis blijft gelijk en bedraagt 119 euro per maand.

Beide zorgverzekeraars zien de zorgkosten in Nederland toenemen. Ondanks dat gaat Menzis geen hogere premie vragen volgend jaar.

VGZ beperkt naar eigen zeggen de premiestijging. "Onze klanten willen niet elk jaar grote veranderingen. Dankzij de beperkte stijging, mede door de inzet van onze reserves, lukt het ons ook dit jaar weer stabiliteit te bieden", stelt bestuursvoorzitter Tom Kliphuis.

Bij Univé stijgt de goedkoopste zorgpremie eveneens met 3,25 euro naar 116,50 euro per maand.

Eerder maakte zorgverzekeraar CZ al bekend de maandelijkse premie te verhogen naar 116,25 euro. Van de vier grootste zorgverzekeraars moet alleen Achmea (Zilveren Kruis) nog de zorgpremie voor 2018 bekendmaken. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

13 november 2017

Het is en blijft appels met peren vergelijken. Ben ik blij dat mijn zorgverzekering Menzis zijn premie niet verhoogd? Nee, ik zie dat ze dat compenseren met het deels uitkleden van de tandarts verzekering in de aanvulling. Als ik daar dezelfde vergoeding wil houden dan moet ik een fors hogere premie gaan betalen. Komt het niet uit de lengte, dan uit de breedte. Toch directe premieverhogingen (die niet in het nieuws komen). Spelen andere zorgverzekeringen wel open kaart?

Top