ACTUEEL

Isala haalt Italiaanse vaatspecialist binnen

De Isala Klinieken halen de samenwerking met de Italiaanse vaatchirurg Attilio Cavezzi aan. Met de samenwerking wil het ziekenhuis in Zwolle de kwaliteit van de zorg verbeteren en de kennisoverdracht rond vaatchirurgie bevorderen.

Internationale reputatie

Cavezzi heeft een internationale reputatie op het gebied van diagnosestelling en behandeling van afwijkingen aan de aderen. De afgelopen maanden heeft Cavezzi in Zwolle circa vijftig patiënten geholpen, bij wie lastig een diagnose te stellen was. Cavezzi komt naar verwachting komend najaar wederom naar Zwolle. Daarnaast worden er gesprekken gevoerd over mogelijk gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek.

Kennisoverdracht

Het primaire doel van de samenwerking is kennisoverdracht. Isala betaalt Cavezzi derhalve uit het scholings- en opleidingsbudget. Het Flebologisch centrum van de Isala klinieken profileert zich sinds enige tijd als een landelijk expertisecentrum, waar ook specialisten van buiten het ziekenhuis kunnen worden bijgespijkerd over de integrale aanpak van slecht functionerende aderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top