ACTUEEL

De Goede Zorg en De Zorgmensen willen fuseren

De Apeldoornse ouderenzorgaanbieders De Goede Zorg en De Zorgmensen bereiden een fusie voor. De organisaties maakten dit voornemen maandag bekend.

De Goede Zorg en De Zorgmensen werken sinds februari al op bepaalde terreinen samen. Deze samenwerking bevalt zo goed dat de bestuurders van beide organisaties nu van plan zijn volledig juridisch te fuseren. 

De krachtenbundeling moet zorgen voor behoud of verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening, aldus de organisaties. Kleinschalig georganiseerde zorg- en dienstverlening blijft in de nieuwe organisatie het uitgangspunt. De zorg wordt verleend door een klein team van medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers rond de cliënt.

Werkgelegenheid

De voorgenomen fusie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid in de zorg- en dienstverlening, benadrukken de zorgaanbieders. "Wij verwachten juist een geleidelijke groei van werkgelegenheid. Ook blijft de toegevoegde waarde van vrijwilligers onmisbaar voor de kwaliteit van leven en welzijn van onze bewoners/cliënten."

Het fusievoornemen is ter advies aan de cliëntenraden en ondernemingsraden voorgelegd. Het definitieve besluit tot een fusie volgt in het voorjaar van 2018.

De Goede Zorg en De Zorgmensen leveren in Apeldoorn ouderenzorg aan bewoners in woonzorgcentra en verpleeghuizen en bij mensen thuis. Tot de wooncomplexen behoren de locaties Avondzon, De Veenkamp, De Matenhof, Het Kristal, De Groene Hoven en Sainte Marie. In het najaar van 2019 worden twee nieuwe locaties gerealiseerd. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top