ACTUEEL

Deel kinderen komt ondervoed ziekenhuis binnen

Enkele duizenden zieke kinderen die in ziekenhuizen worden opgenomen  zijn ondervoed, omdat ze door hun ziekte niet goed kunnen eten. Het gaat per jaar om 16 tot 20 procent van de opgenomen kinderen.

Studie

Ziekenhuizen moeten kinderen op een andere manier eten gaan geven, zei maandag kinderarts Koen Joosten van het Erasmus MC uit Rotterdam. Hij leidde een speciale stuurgroep die onderzoek deed naar ondervoede kinderen in 41 ziekenhuizen.

Voedingsmaatregelen

Sommige patiënten moeten direct aan de sondevoeding. Bij anderen kan daar nog even mee worden gewacht. Het voedsel moet volgens Joosten op het kind worden aangepast. Bovendien dient om de paar dagen te worden gecontroleerd of het al is aangekomen.

Te laag gewicht

Vooral kinderen met hart- of darmziekten, kanker of taaislijmziekte zijn ondervoed. Ook kinderen met een lichamelijke handicap kunnen een te laag gewicht hebben. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top