ACTUEEL

DSW wist niet van voorrang eigen verzekerden bij Parnassia

Verzekerden van DSW krijgen voorrang bij psychiatrische hulpverlening van ggz-instelling Parnassia. Opvallend is dat DSW daarvan niet op de hoogte was en DSW-directeur Chris Oomen staat daar ook niet achter.

Dat schrijft het AD op 16 november. Het dagblad kreeg een intern memo in bezit dat was opgesteld door Stephan Valk, bestuursvoorzitter van de Parnassia Groep.

Marktwerking

Die memo had als titel ‘Voorrang voor DSW-verzekerden’. Parnassia-medewerkers worden geïnstrueerd die verzekerden sneller te behandelen. Ze zouden niet langer dan vier weken hoeven te wachten. Valk zegt dat het maken van zulke afspraken hoort bij de marktwerking in de zorg.

Kortere wachtlijsten

Chris Oomen bleek niet op de hoogte van de voorkeursbehandeling en vindt die ook niet gewenst, verklaart hij aan het AD. Het is DSW te doen om kortere wachtlijsten in het algemeen en niet alleen voor de eigen verzekerden. Ook Parnassia zet stevig in op de aanpak van de wachtlijsten. Gemiddeld moeten patiënten nu tien weken wachten. Dat is te lang voor bijvoorbeeld cliënten met depressie.

Regiebehandelaar

DSW besloot Parnassia Groep 'de ruimte' te geven om in sommige gevallen geen hoofdbehandelaar in te schakelen. Dat gaat om hooguit vijf procent van het totaal. Het scheelt weken als een patiënt niet eerst langs een hoofdbehandelaar of regiebehandelaar moet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top