ACTUEEL

Afgewezen zorgaanbieders regio Nijmegen stappen naar rechter

Minstens zeven zorgaanbieders spannen een kort geding aan tegen gemeenten in de regio Nijmegen. Ze zijn het niet eens met het besluit van die gemeenten om ze vanaf 2018 geen nieuw contract aan te bieden. Dit meldt De Gelderlander.

De gemeenten in de regio Nijmegen maakten in oktober bekend vanaf 2018 met minder aanbieders in zee te gaan voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp. Van de 125 zorgaanbieders die zich hadden ingeschreven, kregen in totaal 58 een nieuw contract. Volgens de regio was het aantal zorgaanbieders sinds de overheveling van Wmo en Jeugdwet naar de gemeenten te groot geworden.

Er waren te veel zorgaanbieders om allemaal nauw contact mee te houden. Daardoor werd het moeilijk om zicht te krijgen op de kwaliteit van de zorg bij al die aanbieders, aldus de gemeenten.

Ook Stichting Multidag, Kenniscentrum ADHD en Autisme en thuiszorgorganisaties Evital, Dahlia Kracht, Zahet, Seuren en coöperatie Multidag UA kregen geen nieuw contract. De aanbieders proberen nu via de achter af te dwingen toch te worden toegelaten tot de zorgmarkt in de betreffende gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Mook. Mogelijk sluiten nog meer afgewezen zorgorganisaties zich aan bij het protest, zo schrijft De Gelderlander.

Petitie

Ook Vereniging Cultuursensitief Zorg (VCZ) kreeg geen nieuw contract. De zorgaanbieder heeft inmiddels een petitie aangeboden aan GroenLinks-raadslid Pepijn Oomen van de gemeente Nijmegen, meldt het AD. "De opgebouwde band tussen zorgbehoevenden en zorgverleners wordt  in één klap om zeep geholpen", zegt een woordvoerder van VCZ tegen de krant. De zorgaanbieder hoopt met de petitie de kwestie op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top