ACTUEEL

Medische websites zorgvuldiger met privacy bezoekers

Websites met medische informatie over verslavingen en ziektes houden zich beter aan de privacyregels. Ze hebben een beveiligde verbinding en zijn gestopt met het plaatsen van cookies die in strijd zijn met privacywetgeving. Drie sites hebben hun privacyverklaring nog niet op orde, schrijft de Consumentenbond.

Het gaat om Jellinek.nl, Spoor6.nl en Dehoop.org. Deze websites geven bijvoorbeeld nog niet concreet aan welke gegevens zij verzamelen, aldus de bond.

Uit eerder onderzoek van de Consumentenbond bleek dat een aantal gezondheidswebsites massaal informatie over bezoekers deelden met advertentienetwerken van bedrijven als Google en Facebook. Twintig onderzochte websites bleken zogeheten tracking cookies direct te plaatsen op de computers van bezoekers, terwijl dat niet mag zonder toestemming. Verder bleken privacyverklaringen vaak niet op orde en waren enkele sites niet goed bestand tegen hackers.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) spoorde de sites hierop aan hun privacybeleid te verbeteren. "Consumenten moeten veilig online kunnen zijn", aldus de ACM. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top