ACTUEEL

's Heeren Loo neemt zorg cliënten Ons Voorland over

Zorginstelling ’s Heeren Loo neemt per direct de zorg over voor cliënten van zorgboerderij Ons Voorland in het Drentse Linde. De zorgboerderij mag de cliënten op last van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voorlopig niet meer zelf verzorgen.

Ons Voorland kreeg op 6 november een aanwijzing van de inspectie. De zorgboerderij moest de zorg voor zes van de in totaal negen cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder. Daar kreeg Ons Voorland twee weken de tijd voor. In samenspraak met het zorgkantoor is besloten de zorg over te dragen aan ’s Heeren Loo.

De inspectie maakt zich al langere tijd zorgen over de kwaliteit, veiligheid en continuïteit van de zorg bij Ons Voorland. Afgelopen mei plaatste IGJ Ons Voorland voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht. Na afloop van die periode bleken er nog altijd tekortkomingen te zijn. De inspectie ziet onder meer risico’s voor de cliëntveiligheid en een gebrek aan verbeterkracht bij het bestuur om de benodigde verbeteringen door te voeren.

De zorg voor de zes cliënten zal worden verleend onder de hoede van ’s Heeren Loo. Hierdoor kunnen de cliënten op de zorgboerderij blijven wonen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top