ACTUEEL

Radboudumc start proef met zorg thuis voor ernstig ziek kind

Ernstig zieke kinderen die na behandeling in het Radboudumc naar huis gaan, krijgen daar extra ondersteuning. Dat moet heropnames voorkomen. Het initiatief van het ziekenhuis wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen, zorgverzekeraar VGZ en Stichting Kind en Ziekenhuis.

Het betreft een proef van twee jaar met een werkwijze die voor het eerst in Nederland wordt toegepast, zo meldt het AD. In de nieuwe aanpak wordt voortaan bij ontslag uitgebreid met de ouders besproken of ze hulp nodig hebben thuis. Het Radboudumc heeft  een team samengesteld va kinderartsen, psychologen, pedagogen en kinderverpleegkundigen. Ouders en andere verzorgers kunnen een speciale spoedlijn bellen voor acute vragen.

Het ministerie van Volksgezondheid stelt voor het experiment 450.000 euro ter beschikking, zodat niet per zorgdomein gefinancierd hoeft te worden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

21 november 2017

Mijn vrouw en ik hebben 17 jaar voor een ongeneeslijk zieke dochter gezorgd. Ze moest meerdere keren per jaar met de ambulance naar spoedeisende hulp en dan opgenomen worden, ook in het Radboud ziekenhuis. Ze redde het dan gelukkig keer op keer weer, maar thuis hadden we onze handen meer dan vol aan verpleging en zorg. Met alle energie en liefde van ons en ingehuurde zorgverleners, is het Fleur gelukt om uiteindelijk toch nog 17 jaar te worden. Wat hadden we graag gewild dat er zoiets geweest zou zijn als waar nu een proef mee komt: 'Zorg thuis voor ernstig ziek kind'. Daarmee zouden we ons minder eenzaam gevoeld hebben in ons eigen zieken(t)huis.

Top