ACTUEEL

FNV wil compensatieregeling eigen risico afschaffen

FNV Bondgenoten wil dat de compensatieregeling eigen risico wordt afgeschaft. Deze regeling is bedoeld voor chronisch zieken die hoge medische kosten hebben. Zij krijgen hierdoor een deel van hun uitgaven terug. “Maar de regeling is niet te begrijpen voor een normaal mens”, stelt FNV Bondgenoten.

Financiële straf

De bond heeft honderd klachten ontvangen over de regeling en heeft een zwartboek opgesteld met veertien schrijnende voorbeelden van zieken die murw zijn geslagen. Dinsdag overhandigt de FNV dit boek aan de Tweede Kamer. Bovendien komt de organisatie met “een eenvoudiger en eerlijker alternatief”. “Wij vragen de leden van de vaste Kamercommissie Volksgezondheid om op te komen voor de belangen van de mensen, die de dupe worden van deze regelgeving. Deze mensen hebben al zoveel problemen. Daarvoor moeten zij niet ook nog eens financieel worden gestraft”, aldusbestuurder Willem Banning.

Veel klachten

Bijna twee miljoen Nederlanders komen in aanmerking voor de compensatieregeling. Ook de CG-Raad en de Nationale ombudsman trokken eerder aan de bel over de vele klachten die er ook zijn over het werk van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat de regeling uitvoert. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top