Tech

NWO-subsidie voor onderzoek naar sportblessures en robotica

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) trekt geld uit voor onderzoek naar zelflerende systemen, het voorkomen van sportblessures en de ontwikkeling van "draagbare robotica"'. Laatstgenoemde techniek moet mensen met bijvoorbeeld spieraandoeningen in staat stellen om op te staan uit een rolstoel.

De wetenschappers kunnen met deze investering vijf tot zes jaar door. Het geld dat de NWO verdeelt is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het onderzoek naar sportblessures ontvangt zes miljoen euro subsidie.

In totaal investeert de NWO 32 miljoen euro. Andere onderzoeken richten zich op technieken zoals het 3D-printen van metaal en het gebruik van bacteriën in de chemische industrie naar een hoger plan helpen. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) stelt 21 miljoen euro beschikbaar, bedrijven en andere organisaties nemen de overige 11 miljoen euro voor hun rekening. Met het geld kunnen bijna honderd onderzoekers zes grote onderzoeksprogramma's opzetten. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top