ACTUEEL

Fusieziekenhuizen behandelen nu meeste patiënten

De ziekenhuizen die momenteel de meeste patiënten zien zijn fusieziekenhuizen. Logisch, ziekenhuizen worden door fusies steeds groter en behandelen daardoor ook meer patiënten, schrijft Vektis Intelligence. Vektis publiceert vandaag een nieuwe top 30 van ziekenhuizen op basis van patiënten-aantallen.

In vergelijking met enkele jaren geleden is de top 5 helemaal anders. Deze bestaat in 2016 volledig uit ziekenhuizen die de afgelopen jaren gefuseerd zijn.

Top 5 ziekenhuizen vektis

Geriater

Verder blijkt uit de cijfers van Vektis dat het het aantal patiënten onder behandeling van een klinisch geriater de afgelopen jaren flink is gestegen. De groei is veel sterker dan alleen op basis van de vergrijzing verwacht zou worden. Klinische geriatrie is het specialisme dat zich toe legt op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen.

Vektis Intelligence bracht de feiten en cijfers over de medisch specialistische zorg in Nederland al eerder in kaart, voor het laatst in oktober 2015. Met de analyse van nu zijn die inzichten geactualiseerd.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top