ACTUEEL

Laurentius haalt bezem door ziekenhuis

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond wil het schoonste ziekenhuis van Limburg zijn. Volgens Jack Thiadens, voorzitter van de raad van bestuur, was er direct actie nodig. Schoonmaakbedrijf Westrom geeft het ziekenhuis twee maanden lang een schoonmaakbeurt.

Patiëntveiligheid

Thiadens: “Patiëntveiligheid is ontzettend belangrijk. Dat een schoon, hygiënisch ziekenhuis daartoe bijdraagt is een feit. Dat we werk aan de winkel hadden was ook duidelijk.” De schoonmaakactie is op 13 januari gestart. Volgens de bestuursvoorzitter is typeert de actie het Laurentius Ziekenhuis als een sterke organisatie die continu werkt aan verbetering.

Werkgroep voor schoonmaak

De schoonmaakactie is de eerste fase van ‘een groter plan’. Manager bedrijfsvoering facilitair bedrijf Ad de Roode laat weten: “Op 1 maart moet er een plan klaar zijn om ook na februari de schoonmaak op het extra schone peil te houden. Daar is een werkgroep op dit moment mee bezig. Belangrijk hierbij is een gespreide schoonmaak. In het verleden werd er alleen ’s ochtends gepoetst. Dit zullen we verdelen over de volledige dag, zodat ook ’s middags en ’s avonds het ziekenhuis er netjes uit ziet.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top