Finance

Ook zorgverzekeraar tikt azM op de vingers

Zorgverzekeraar CZ vindt dat het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) zijn zorgplicht verzaakt door patiënten buiten een bepaald postcodegebied niet meer toe te laten tot de afdeling klinische immunologie. Dat heeft CZ de directie van het ziekenhuis per brief laten weten, meldde een woordvoerder dinsdag.

Klachten

CZ heeft het ziekenhuis aangeschreven naar aanleiding van klachten van eigen klanten. De zorgverzekeraar noemt het onrechtmatig dat patiënten die binnen het verzorgingsgebied van het universitaire ziekenhuis wonen, op grond van hun postcode dergelijke specialistische zorg wordt geweigerd.

Kostenbesparend

Het azM stelt dat de maatregel nodig is om kosten te besparen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt de kwestie. Ook minister Ab Klink van VWS wil dat de directie van het ziekenhuis in Maastricht het besluit nader toelicht.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top