ACTUEEL

SOS Arts overweegt juridische procedure tegen NZa

SOS Arts overweegt een juridische procedure tegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Volgens de organisatie is de ‘redelijke termijn’ waarbinnen een beslissing over een tarief voor de diensten van SOS Arts genomen moet worden, reeds lang verstreken. Dat schrijft de advocaat van SOS Arts in een brief aan de NZa, aldus Mednet.

Verstreken termijn

Halverwege juli 2009 diende SOS Arts een verzoek voor een tarief in bij de NZa. Volgens de advocaat van SOS Arts had de NZa daarover binnen een ‘redelijke termijn’ moeten beslissen. Die termijn bedraagt tussen zes en dertien weken en is inmiddels ruimschoots overschreden. De NZa gaf in december aan te verwachten dat er eind januari een besluit genomen wordt. Op basis van die toezegging heeft SOS Arts een juridische procedure uitgesteld.

Schade verhalen

SOS Arts stelt dat de NZa geen juridische grondslag heeft om de beslissing nog langer uit te stellen en meent dat de marktmeester daarom een positief besluit moet nemen. Verder uitstel zou volgens de advocaat bovendien leiden tot schade, aangezien initiatiefnemer Arnold Verhoeven van SOS Arts er altijd vanuit is gegaan dat zijn organisatie per 2010 actief kan worden. Daartoe werd hij deels aangemoedigd door eerdere positieve geluiden van de marktmeester, aldus de advocaat. Hij laat de mogelijkheid openom die schade op de NZa te verhalen, aangezien het niet meer om het ‘gewone ondernemingsrisico’ gaat.

Oneigenlijk argumenten

Daarnaast weerlegt de advocaat in de brief enkele door SOS Arts als ‘oneigenlijk’ bestempelde argumenten, met betrekking tot de kosten die SOS Arts met zich mee zou brengen. Zo drukt de organisatie niet op de collectieve lasten, schrijft de advocaat. Ook levert SOS Arts een goede kwaliteit van zorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top