Finance

Merendeel specialisten bereid tot acties

Bijna 90 procent van de medisch specialisten is bereid actie te voeren tegen de kortingen op het uurtarief. Dit blijkt uit een peiling van de Orde van Medisch Specialisten onder 7000 medisch specialisten, waarop 4000 specialisten hebben gereageerd.

Onacceptabele kortingen

Van deze 4000 specialisten hebben zowel leden (75 procent) als niet-leden (25 procent) de peiling ingevuld. Ruim 92 procent van de respondenten is het eens met de Orde dat de geplande kortingen op het uurtarief 'volstrekt onacceptabel' zijn en eenzelfde 92 procent van de respondenten maakt zich zorgen over de marginalisering van de rol van de medisch specialist in het ziekenhuis. Bijna 90 procent van de respondenten is bereid actie te voeren om de eisen van de Orde kracht bij te zetten. Als actiemiddelen is een groot deel bereid om onder meer landelijk zondagsdiensten te draaien, kwaliteitsactiviteiten te minimaliseren en volumebeperkende maatregelen te treffen.

Publiciteit in dagbladen

Om het ongenoegen te uiten over de maatregelen van minister Klink, plaatste de Orde op vrijdag 22 januari een advertentie in NRC Handelsblad. Dinsdag werd een tweede advertentie op de voorpagina van NRC gepubliceerd. Ook de Stichting Bezorgd plaatste maandag een publicatie in De Telegraaf, aangaande de bezuinigingen. In een open brief aan de Nederlandse bevolking  stelt de stichting onder andere dat de zorg alleen maar duurder en slechter zal worden als de plannen van minister Ab Klink van VWS doorgaan, zo meldt Mednet.

Rechtszaak

De stichting wil zich met deze actie landelijk profileren. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met de uitspraak van de rechtszaak die de Orde van Medisch Specialisten tegen minister Klink heeft aangespannen. De uitspraak staat gepland voor 27 januari.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top