ACTUEEL

Deel cliënten Job Lanceer naar andere zorgaanbieder

Het merendeel van de cliënten van Job Lanceer is ondergebracht bij andere zorgverleners, nadat de gemeente Tiel de samenwerking met de zorgaanbieder in oktober had stopgezet. Een aantal cliënten ontvangt geen zorg meer. Dit meldt de Gelderlander.

Tiel beëindigde de samenwerking met Job Lanceer toen bij de gemeente twijfels waren ontstaan over de kwaliteit van de geleverde zorg. Ook zouden er signalen van mogelijke fraude zijn. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Zorgaanbieders Aanpak.NU, Iriszorg, Jp van den Bent, Humanitas DMH, Maatman Zorggroep, ZorgPlus en Plurijn hebben geholpen bij het herplaatsen van de in totaal 25 cliënten psychiatrische problematiek en verstandelijke beperkingen. Een paar ex-cliënten van Job Lanceer heeft niet gereageerd op uitnodigingen van de gemeente, waarop de hen toegewezen zorg is stopgezet. De gemeente en de afdeling Bijzondere Zorg van GGD Gelderland-Zuid hebben afspraken gemaakt over de manier waarop deze cliënten in beeld blijven, aldus de Gelderlander.

Job Lanceer houdt zich bezig met de begeleiding van psychiatrische cliënten en licht verstandelijk beperkten. Ook biedt de organisatie 24-uurszorg en begeleiding aan jongvolwassenen bij het zelfstandig wonen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top