Tech

KPN en Vital10 werken samen in hartzorg op afstand

Telecombedrijf KPN en e-healthorganisatie Vital10 gaan samenwerken op het gebied van hartzorg in de huisartsenpraktijk. De samenwerking draait om technologie die huisartsen in staat stelt op afstand hulp te krijgen van een cardioloog bij het beoordelen van een ECG. Dit moet leiden tot betere en snellere diagnoses, meer regie voor patiënten en lagere kosten.

De huisarts doet een meting met behulp van mobiel ECG-systeem CardioSecur. De cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts tijdens een virtueel overleg bij het stellen van de diagnose. De patiënt krijgt hierdoor sneller een diagnose en hoeft niet naar de cardioloog voor een ECG.  De cardiologen zijn 24 uur per dagen zeven dagen in de week beschikbaar. Huisartsen en praktijkondersteuners krijgen een training op locatie met uitleg over het ECG, de software en de communicatie met de cardioloog.

De dienst is vanaf begin 2018 beschikbaar voor huisartsen in Nederland en is ontwikkeld door KPN-dochteronderneming E-Zorg, een leverancier van zorgverbindingen en diagnostiek op afstand. "De samenwerking met Vital10 is een mooi voorbeeld van hoe we samen met zorgaanbieders de mogelijkheden van diagnostiek op afstand uit kunnen breiden met als resultaat snellere diagnoses en meer gemak voor patiënt en arts", aldus Kees Donkervoort, directeur van KPN Health. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top