ACTUEEL

Verzekering keert uit bij terminale ziekte

Dienstverleners NHP en TAF hebben dinsdag een overlijdensrisicoverzekering op de markt gebracht die in het geval van een terminale aandoening al voor het overlijden een geldbedrag uitkeert. De uitkering is bedoeld voor zaken die de kwaliteit van leven van de patiënt verbeteren.

Onafhankelijke verklaring

De premie is 3 procent hoger dan voor een gewone overlijdensrisicoverzekering die na het overlijden uitkeert. Voorwaarde voor uitkering vóór het overlijden is een verklaring van een onafhankelijke specialist dat de verzekerde hooguit twaalf maanden te leven heeft. De verzekerde moet nog geen 65 jaar zijn.

Maximum bedrag

Bij uitkering in verband met een terminale ziekte ontvangt de verzekerde 100 procent van het verzekerde bedrag met een maximum van 300.000 euro. Is het verzekerde bedrag hoger, dan wordt de polis voor de rest van het bedrag voortgezet en het restant na overlijden uitgekeerd. Wanneer de betrokkene niet binnen twaalf maanden overlijdt, hoeft het uitgekeerde bedrag niet te worden terugbetaald, aldus directeur Pieter Lijesen van NHP.

Hiv-besmetting

Er wordt niet uitgekeerd als de terminale ziekte de oorzaak is van een hiv-besmetting. "De medische ontwikkelingen op dat gebied gaan zo snel, dat er veel discussie kan ontstaan over de levensverwachting", legt Lijesen uit. Ook wordt niet uitgekeerd als de diagnose wordt gesteld binnen twaalf maanden voor het aflopen van de verzekering.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top