ACTUEEL

Frank de Grave (NZa) vertrekt naar DSB Bank

NZa-voorzitter Frank de Grave verlaat na vijf jaar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Grave neemt half maart plaats in de raad van bestuur bij DSB-Bank, waar hij Gerrit Zalm opvolgt als Chief Financial Officer (CFO). Zalm is sinds kort de nieuwe topman van ABN en Fortis.De Grave staat aan de wieg van de NZa. In maart 2004 werd hij benoemd als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) en als kwartiermaker van de toen nog op te richten NZa. In 2005 werd hij tevens benoemd als voorzitter van het College Toezicht Zorgverzekeringen (CTZ). Beide organisaties gingen op in de NZa. In oktober 2006 volgde zijn benoeming als voorzitter van de raad van bestuur van de NZa.

Raad van bestuur DSB Bank

Roots

Met de stap naar het bankwezen keert De Grave terug naar zijn roots. De Grave begon zijn loopbaan bij de AMRO-bank en was voor zijn verkiezing tot lid van de Tweede Kamer in 1982 adjunct-secretaris van de Raad van Bestuur van deze bank.

Oude liefde

De Grave: “Het verzoek van Dirk Scheringa om als CFO aan de slag te gaan bij DSB kwam voor mij onverwachts. Maar de kans, zeker in deze voor de financiële sector turbulente tijden, terug te keren naar mijn oude liefde sprak mij aan. Uit de gesprekken met Dirk Scheringa en andere betrokkenen bleek al snel dat ik mij prima thuis voel bij datgene wat DSB is en wil zijn: een nuchtere, Nederlandse bank met ambitie”.

Volgende fase

De Grave zegt over zijn vertrek bij de NZa: "Ik heb met veel plezier en inzet leiding gegeven aan deze organisatie. Maar in 2010 zou mijn benoemingstermijn aflopen en ik had voor mijzelf al besloten geen nieuwe termijn te willen. Het is goed dat de NZa, nu deze organisatie na een intensieve fusie en bouwfase een stevige en onmisbare positie heeft verworven in de Nederlandse zorgsector, onder een nieuwe voorzitter een volgende fase in kan gaan", aldus De Grave.

Bestuur

De Grave heeft half december de Minister ingelicht over zijn gesprekken met DSB en korte tijd later over zijn besluit de NZa per 15 maart a.s. te verlaten. Bekendmaking volgt nu omdat eerst een aantal formaliteiten moesten worden afgewikkeld. 
Plaatsvervangend voorzitter van de NZa Cathy van Beek neemt de taken van De Grave waar tot er een nieuwe voorzitter is benoemd. De minister van VWS is verantwoordelijk voor de benoeming van bestuursleden van de Zorgautoriteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top