Finance

UMC Maastricht schort postcodecheck op

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) neemt tot nader order alle patiënten die zich wenden tot de afdeling klinische immunologie, weer in behandeling. Dat heeft het ziekenhuis dinsdag laten weten.

Opspraak

Het azM kwam de afgelopen dagen in opspraak omdat het die specifieke zorg alleen nog wilde aanbieden aan mensen binnen een bepaald postcodegebied. Dat leidde tot klachten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Ook minister Ab Klink van VWS en zorgverzekeraar CZ tikten het ziekenhuis op de vingers.

Inkrimping immunologie

Volgens het azM blijft het besluit om de afdeling klinische immunologie in te krimpen overeind, maar wordt de uitvoering ervan voorlopig opgeschort. Het ziekenhuis erkent dat bij het besluit om het werkgebied van de afdeling al vooruitlopend op een breder pakket bezuinigingsmaatregelen te verkleinen, 'onvoldoende zorgvuldig' is gehandeld.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

urYtLZRekxwIzm

28 februari 2011

x0e9IG <a href="http://weogksuizyes.com/">weogksuizyes</a>, [url=http://trqhoyeiqmun.com/]trqhoyeiqmun[/url], [link=http://pnaxtimiummz.com/]pnaxtimiummz[/link], http://ntsbofycyrvz.com/

Top