Finance

NZa geeft Triversum en GGZ NHN groen licht voor fusie

Met ingang van 1 januari 2018 gaan Triversum en GGZ Noord-Holland-Noord (NHN) verder als één organisatie. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de melding van hun voorgenomen fusie positief beoordeeld, zo maakten de ggz-organisaties dinsdag bekend.

De samengevoegde organisatie gaat GGZ Noord-Holland-Noord heten. Onder deze overkoepelende naam blijft de divisie Triversum, kinder- en jeugdpsychiatrie bestaan.

"We zijn ervan overtuigd dat we samen een aantal belangrijke zorginhoudelijke verbeteringen kunnen doorvoeren in de regio", motiveert Marijke van Putten, bestuurder van GGZ NHN, de fusie. "We willen de zorgverlening verder ontschotten en investeren in specialistische ambulante hulp, kennisdeling en ontwikkeling."

Beide partijen zijn van mening dat de geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud goed georganiseerd moet worden in één logische keten. De beoogde samenwerking voorziet hierin volgens hen. De nieuwe organisatie komt met een integraal aanbod voor jeugd en volwassenen en draagt zo naar eigen zeggen bij aan de realisatie van de ambitie om gezinnen vanuit één team te helpen. 

Ambulantisering

Verregaande ambulantisering wordt een speerpunt van de fusieorganisatie. Guy Berden, bestuurder Triversum: "Intensivering van ambulante behandelingen moet leiden tot afname van opnames en opnameduur en vergroot daarmee het aantal cliënten dat we kunnen helpen in hun eigen omgeving. Daarnaast helpen nieuwe – digitale – oplossingen en middelen ons om de zorg beter af te stemmen op de behoefte van onze cliënten."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top