ACTUEEL

Abortuskliniek niet in zee met Slotervaart

Abortusmedewerkers willen niet samenwerken met het Slotervaartziekenhuis. Geen van de medewerkers van de klinieken ASCG/MR70 en de Oosterparkkliniek, die op het randje van een faillissement balanceerden, hebben gesolliciteerd naar 'hun eigen baan'. Dit meldt Het Parool maandag.

Opheffing

Het Slotervaartziekenhuis gaat op eigen kracht verder met het opzetten van een abortuskliniek. De ASCG/MR70 wordt volgens de bestuursvoorzitter van die kliniek, Corry de Lange, opgeheven als de nieuwe kliniek in het Slotervaartziekenhuis draait. De  Oosterparkkliniek blijft open zolang een procedure rond te veel ontvangen subsidievoorschotten nog niet is afgehandeld.

Onafhankelijkheid

Volgens De Lange liepen de gesprekken met het Slotervaartziekenhuis spaak vanwege 'verschillen van mening bij een klein groepje medewerkers'. ''De pijn lag bij het begrip 'onafhankelijkheid'. Ze vragen zich af of een commercieel ziekenhuis onafhankelijk genoeg is om abortussen uit te voeren", aldus De Lange in Het Parool.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top