ACTUEEL

Blokhuis start gesprekken over nationaal preventieakkoord

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) is dinsdag met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties in gesprek gegaan over het nationaal preventieakkoord. De focus in de gesprekken ligt op de aanpak van roken en overgewicht.

Blokhuis: "We weten steeds meer over de enorme impact die gezond leven en bewuste keuzes kunnen hebben op onze gezondheid en welzijn. En niet alleen als je jong en gezond bent. Maar juist in alle fases van het leven, ook als je ziek bent. We bereiken het meest als we de handen ineen slaan en samen kijken hoe dat akkoord eruit kan zien. Dus niet van bovenaf maar van onderop."

Het preventieakkoord moet in ieder geval maatregelen bevatten om roken en overgewicht tegen te gaan. "Daarnaast zie ik ook uit naar de voorstellen voor andere onderwerpen die wellicht een plek kunnen krijgen in het nationaal preventieakkoord", aldus de staatssecretaris. "En hoe de partijen hieraan willen bijdragen. Voor alles geldt: hoe concreter, hoe beter. Zodat we zoveel mogelijk bereiken."

Het kabinet heeft voor preventie en gezondheidsbevordering deze regeerperiode 170 miljoen euro beschikbaar gemaakt, daarna 20 miljoen per jaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top