ACTUEEL

Achmea en Agis selecteren voorkeursziekenhuizen

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis Achmea en Agis hebben voorkeursziekenhuizen geselecteerd voor een aantal veelvoorkomende behandelingen.

Borstkanker

Het gaat om de behandeling van borstkanker, heup- en knievervangingen bij artrose, incontinentie bij vrouwen, lage rughernia, liesbreuk en staar. Voor de behandeling van borstkanker heeft Agis onder meer het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Havenziekenhuis in Rotterdam geselecteerd. Een compleet overzicht is te vinden op de websites van de twee zorgverzekeraars.

Verval eigen risico

Ziekenhuizen leveren zelf alle gegevens aan voor de selectie. De zorgverzekeraars willen met deze kwaliteitsvergelijking verzekerden bewust maken van verschillen tussen aanbieders. Patiënten die voor een voorkeursziekenhuis kiezen voor een van de behandelingen, betalen het hele jaar geen verplicht eigen risico. De ziekenhuizen en ZBC’s blijven minimaal één jaar voorkeursziekenhuis voor deze behandelingen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

otter

30 januari 2010

De ziekenhuizen moeten transparant zijn op het gebied van kwaliteit van de zorg en daarbij wordt openbaar geafficheerd wat hun resusltaten zijn.

WAarom geven de zorgverzekeraars nu niet weer wat voor hun doorslaggevend is geweest om de keuzes te maken van voorkeurziekenhuizen,; het zou netter zijn geweest als ze openbaar de kriteria maken en ook de gegevens van de ziekenhuizen zodat niet zij maar de klant kan uitmaken hoe en wat?WAarom hun oordeel geloven? Wie zegt me dat het neit gewoon de goedkoopste ziekenhuizen zijn??

TRAnsaparant moet wel van beide kanten komen en het is niet omdat de zorgvezekeraar aan de geldkraan draait dat daarmee de kwaliteit van de zorg verbetert.

Top