Vastgoed

Ziekenhuis Gelderse Vallei start bouw nieuw OK-complex

De bouw van een nieuw operatiekamercomplex in ziekenhuis Gelderse Vallei gaat deze week van start. BAM Bouw en Techniek regio Oost gaat de komende drie jaar in het bestaande gebouw tien nieuwe operatiekamers bouwen.

Het nieuwe complex bestaat onder meer uit een hybride-OK en twee OK’s waar kortdurende ingrepen plaatsvinden, zoals galblaas-, kniekijk- en liesbreukoperaties. Ook komt er een voorbereidings- en uitslaapkamer speciaal voor kinderen in het complex. "Bij de inrichting is gedacht aan alle eisen en wensen voor alle typen operaties", schrijft het ziekenhuis in een persbericht. "De nieuwe apparatuur en techniek draagt bij aan een veilige patiëntenzorg voor de toekomst."

Het bouwproject bestaat uit acht fasen, waarbij steeds een deel wordt opgeleverd. De Gelderse Vallei spreekt van een "ingewikkelde operatie", omdat de bouwactiviteiten plaatsvinden op en naast de plek waar geopereerd wordt. Vooral de steriele werkomgeving en luchtbehandeling zal steeds met de grootste zorg worden gerealiseerd, aldus het ziekenhuis.

Als de bouw volgens planning verloopt, is het OK-complex in het najaar van 2020 gereed.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top