ACTUEEL

Michael Rutgers is nieuwe voorzitter SGF

Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, is per 21 november benoemd als voorzitter van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF). Hij volgt Nierstichting-directeur Tom Oostrom op, die sinds 2012 voorzitter was.

Ook Bernique Tool en Martin van Oostrom zijn per 21 november toegetreden tot het SGF bestuur. Tool is directeur van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Van Oostrom is secretaris van de raad van bestuur van het Aidsfonds.

"Tijdens het voorzitterschap van Oostrom is de SGF uitgegroeid tot een sterk samenwerkingsplatform voor leden en een partij die door beleidsmakers en politici steeds vaker betrokken wordt bij ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, preventie en zorg", zo schrijft de organisatie. Oostrom droeg onder meer bij aan de samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken en de gezondheidsfondsen om publiek-private samenwerking te stimuleren, om zo oplossingen voor de patiënt te versnellen. 

Ook Marina Senten, lid van het managementteam van de Hartstichting, heeft op 21 november afscheid genomen van het bestuur van de SGF. Zij was zes jaar penningmeester en heeft zeven jaar lang de portefeuille preventie onder haar hoede gehad.

Michael Rutgers hoopt samen met het bestuur het succes van de SGF uit te bouwen. De focus ligt daarbij op het ontwikkelen van een groot samenbindend preventie-initiatief dat Nederland in 2040 in de top 3 van gezondste generaties jongeren ter wereld moet brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top